ФИНАНСОВИ УСЛУГИ

„Корпорация за технологии и иновации“ АД е мажоритарен собственик на „Етик Финанс“ АД (www.efinance.bg), модерна интернет компания с визия за корпоративни, обществени и социални каузи.

Основен фокус на компанията е да се развива като финтех компания, предлагаща съвременни иновативни продукти и услуги на високотехнологично ниво с висока добавена стойност и висококонкурентна компетентност в областта на електронния бизнес, икономиката и етичните финанси.

Компанията е член на Съюза на икономистите в България и Асоциацията на индустриалния капитал в България. Инициатор е за учредяване на Гражданско сдружение за нова високотехнологична индустриализация на България (ГСНВТИ), Българска асоциация на кредитните кооперации и организации за микрофинансиране (БАККОМ) и Асоциация за етично финансиране (АЕФ).

Екипът на „Етик Финанс“ АД приема „блокчейн“ технологията като нов бизнес модел. През 2018 г. компанията разработва Платформа за етично финансиране и сътрудничество „ФинЕтика“. Това е banking-as-a-service платформа, базирана на блокчейн технология, която осигурява инструменти, необходими за стартиране и мащабиране на финансови услуги. Платформата е изградена от независими API микроуслуги, които могат да се използват подобно на лего-блокове. Услугите покриват:

  • Интеграционен слой – за общуване с екосистемата
  • Метаданни – за услуги, свързани с личните данни и идентификацията
  • Транзакционно ядро.

Екипът на „Етик Финанс“ АД, като инициатори на блокчейн платформата „ФинЕтика“ считат, че дейността на платформата – базирана на блокчейн технологиите, е естествено свързана с Принципите на етичното финансиране, приети от „Етик Финанс“ АД и прилагани от етичните финансови институции, членове на Европейската Федерация на Етичните и Алтернативни Банки (FEBEA) чийто член е и компанията от 2016 год.

Основната структура на онлайн блокчейн платформа за финансови услуги „ФинЕтика“ и всички модули към нея се изготвят на база на блокчейн SHA-256 криптиране.

Потенциални клиенти на „ФинЕтика“ – Платформа за финансови услуги са млади предприемачи и старт-ъп компании с афинитет към иновациите във финансите и информационните технологии.

За потребителите на платформата се създава уникален пазар, на който ще се предлагат множество финансови услуги, след съответно лицензиране, като:

  • разплащания;
  • застрахване;
  • счетоводни услуги;
  • консултантски услуги;
  • финансови инструменти.

Платформата залага на бъдещето на блокчейн-технологиите. Основните принципи в Платформа „ФинЕтика“ са „сигурност, мобилност, удобство“. При програмно обезпечение е важно да се постигне, за минути, достъп до желаната финансова услуга. Технологията блокчейн позволява да се децентрализира организацията, протичането и изпълнението на финансовите услуги.

„Етик Финанс” АД притежава Конгломерат от бизнес сайтове като нова алтернативна възможност за бизнес развитие чрез електронна търговия, коопериране, финансиране, дистрибуция и маркетинг на продукти и услуги.

www.efinance.bg – Корпоративен, информационен сайт на “Етик Финанс” АД

www.FinanceBG.com – Медия за финанси и бизнес

www.eSpisanie.FinanceBG.com – Електронно списание за финансови новини, анализи, прогнози и научни публикации

www.FinTV.eu – Иновативен медиен сайт за финансова и бизнес информация

www.e-cluster.eu – Портал на „Е-Бизнес Клъстер”

www.atlasnet.bg – Бизнесмрежа за българите по света – проект на Клъстера

www.anonsi.bg – С2С сайт за безплатни обяви

www.bg-wiki.org – Свободна онлайн бизнес енциклопедия на българите по света

www.kefp.eu – Асоциация за етично финансиране (АЕФ)

www.baccom.eu – Българска асоциация на кредитните кооперации и организациите за микрофинансиране (БАККОМ)

www.popkasa.bg – Информационна платформа в сферата на финансите

www.atlaskonsult.com – Онлайн счетоводни и ТРЗ услуги

www.coinplatz.com – Консултация и посредничество при търговия с криптоактиви