ТУРИЗЪМ И УЕЛНЕС

Пътувай! Живей добре! Изглеждай добре! Чувствай!

 Това са основните послания, които „Корпорация за технологии и иновации“ АД се стреми да внуши на всички нас чрез Проекта си за туризъм и уелнес като начин на живот. В центъра на този проект е  „Орфей клуб уелнес“ АД (http://orpheusclub.com), дружество, което съществува повече от 20 години и успешно се развива в сферата на туристическите, Балнео, Спа и уелнес услуги, Интернет маркетинг, Електронна търговия, Продуцентска и посредническа дейност, развитие на електронно списание за пътешествия и уелнес, здравословен и природосъобразен начин на живот, онлайн търговия на продукти и услуги.

За постигане на своите цели „Орфей клуб уелнес” поддържа конгломерат от фирми и сайтове, представляващи основните дейности на организацията.

Акционерно дружество „Орфей Клуб Уелнес” АД разработва за пазара две платформи, обещаващи на бизнеса и туристите удобен и атрактивен начин за организиране и реализиране на мечтаното пътуване. Чрез тях дружеството цели да привлече средната класа туристи към Европа и да се превърне във водеща туристическа фирма на пазара чрез предлагане на неограничена гама от туристически услуги, бързото им резервиране, висока сигурност на пътуването, бързо и лесно реализиране на пътуванията, интуитивни прийоми на работа от последно поколение.

ClubXChain

В сътрудничество с ИТ Академия АД дружеството стартира проект ClubXChain – платформа за туристически услуги с имплементирана блокчейн технология за сигурни разплащания и „умни“ договори. Създателите на тази платформа са компании и хора от Европа, които вярват в блокчейн технологията, като нов бизнес модел.

Основната таргет група на „Платформа за пътешествия и уелнес Клубчейн“ (http://clubxchain.com) са хората от „средната класа“ в световен мащаб от САЩ, Индия и Китай, които вече достигат над 1 млриард. Няма по-интересно, безопасно и „историческо богато“ място от Европа. Хората от другите континенти могат с един „дълъг полет“ да попаднат в Европа, като посетят за 10-на дни:

  • най-богатите и красиви градове в света;
  • най-старите и качествени винарни;
  • най-атрактивните гръцки острови;
  • пътят на Орфей, където са се смесили музиката и стиховете и се е родила песента;
  • най-големите художествени галерии със световни картини и скулптури;
  • най-големите и красиви замъци и амфитеатри;
  • най-големите театри, опери и сцени.

Иновативното в сравнение с традиционните платформи за пътуване е употребата на блокчейн технологията, която дава на участниците в платформата сигурност, точност и скорост при извършването на транзакциите и позволява точното разпределение при настаняване чрез „умни“ договори.

TripXV

TripXV е ново поколение социална туристическа платформа. Ориентирана е към активните и приключенски настроени пътешественици и почитателите на групово пътуване. TripXV е място за контакт между хора със сходни интереси, което предлага автоматизирана система за групово пътуване.

Мисията на създателите на платформата е да предложат на потребителите напълно различно изживяване от традиционните начини за пътуване.

TripXV свързва пътуващите с определен  хотел, ресторант и местен доставчик. Платформата предлага редица инструменти за своите потребители. Те могат изцяло да организират своето собствено пътуване до всяко място във света.

TripXV позволява на потребителите да правят хотелски резервации и да избират от набор от местни услуги в рамките на няколко клика от личен или бизнес профил.

Филипополис тур

Разнообразието от услуги в сферата на туризма се осъществява чрез туристическа агенция „Филипополис тур” – лицензиран туроператор с № 05396/28 януари 2005 г. Фирмата се утвърждава на туристическия пазар като сериозен туроператор в страната и чужбина за различни видове изпращащ и приемащ туризъм.

Основни направления в дейността са: Изходящ (outgoing) туризъм по направления в цял свят; Входящ (incoming) туризъм до всички туристически дестинации в страната; Вътрешен за български туристи на територията на България; Индивидуални и групови пътувания в страната и чужбина; Екскурзоводски услуги; Хотелски резервации; Семинари, симпозиуми и конференции в страната и чужбина; Самолетни екскурзии; Автобусни екскурзии; Екзотични екскурзии; Почивки в страната и чужбина; Индивидуални пакети по заявка на клиента до всяко кътче на света; Ски почивки в страната; Медицински застраховки за чужбина; Кулинарен и религиозен туризъм.

 От 2019 година екипът на Филипополис тур насочва усилията си в една дестинация – Пловдив. Курсът на фирмата е променен след  изграждането на двете глобални платформи за туризъм – TripXV и ClubXChain. Филипополис Тур предлага на своите клиенти пълен справочник с туристически услуги за Пловдив и областта – от настаняване и транспорт до есктремни турове и персонализирани предложения. Развитието на фирмата в тази насока ще е съпроводено с тотално дигитализиране на дейността – от чат ботовете, които се грижат за клиентите до „умни“ договори, които спестяват време и гарантират сигурност при разплащанията.

Чрез специализирания сайт „Биозона” дружеството предлага разнообразна гама от продукти и услуги в сферата на уелнеса и здравословния начин на живот. Сайтът е разработен като онлайн магазин за поръчки.

Списание „Клуб Орфей“

Дружеството поддържа също своя електронна медия Клуб Орфей – списание за пътешествия и уелнес стил на живот. В него се публикува актуална информация за туризъм, изкуство, древни науки, здравословен начин на живот. Философията на хармоничния живот, как се постига състояние на уелнес, как да се научим да обичаме другите, обичайки първо себе си и да направляваме енергиите на живота си в спокойна и релаксираща насока, всичко това може да се намери тук.

„Орфей клуб уелнес“ АД стопанисва един от емблематичните туристически комплекси в Стария Пловдив – „Тракийски стан”. Мястото се развива като културен и уелнес център, където туристите могат да се насладят на различни камерни прояви и да опитат традиционни бъллагрски храни и напитки. Нетрадиционни практики за дигитална детоксикация и изпитани природосъобразни продукти са запазената марка на обекта. Резиденцията е перфектно място за провеждане на лични мероприятия и събития, като предлага и настаняване.

„Орфей клуб уелнес“ АД е официален член на „АБТТА“ (www.abtta.com), ДЗЗД „Консорциум за технологии и информатика“, „Е-бизнес клъстер“ (http://e-cluster.eu/).

Дружеството има сключен меморандум за партньорство с Държавната туристическа организация на Македония.